Przejdź do treści

Przekazywanie danych. Jeśli zdecydujesz się na automatyczny odbiór wpłat, gdy tylko PayU odnotuje wpływ środków, każda transakcja automatycznie zmieni status na zakończona. Klient może przypisać Użytkownikom końcowym rolę Administratorów, w tym poprzez wykorzystanie wielu poziomów Administratorów, na Konsoli administratora. Konta Dropbox Użytkownika końcowego przez Dropbox. Nie ograniczając postanowień niniejszego punktu, Użytkownicy końcowi Klienta nie są innymi beneficjentami w odniesieniu do praw Klienta na mocy niniejszej Umowy.

Autoodbiór to opcja która umożliwia automatyczne zaakceptowanie płatności przyjęcie w systemie PayU.

Polityka prywatności Dropbox

Autowypłata to opcja, która umożliwia automatyczne przekazanie zgromadzonych środków do przelewu z systemu PayU na Twoje konto bankowe. Wyłączenie autoodbioru, spowoduje, że każda transakcja zarejestrowana w PayU będzie wymagała ręcznej obsługi i wygeneruje dodatkowy status transakcji, opisany poniżej.

How Teams are Doing More with Dropbox - Dropbox UK - Dropbox

Kliknij tutajaby sprawdzić jak skonfigurować automatyczne wypłaty w systemie płatności PayU. Kliknij tutajaby sprawdzić jak skonfigurować automatyczne akceptowanie transakcji w systemie płatności PayU.

Statusy transakcji PayU Nowa: transakcja w statusie Nowa oznacza wygenerowanie przez klienta nowej płatności.

  • Nie spelnione opcje akcji oznaczaja
  • W ramach panelu PayU masz możliwość konfiguracji dwóch automatycznych mechanizmów, które w zależności od zastosowania, pomogą Ci usprawnić proces realizacji zamówień i przepływu środków pieniężnych.
  • Opcja binarna Huong Dan

Płatność pojawia się z chwilą wyboru kanału płatności, po wybraniu metody płatności. Na tym etapie transakcja nie dostarcza jeszcze informacji, czy wpłata została sfinalizowana, Oczekuje na odbiór: w tym statusie transakcja została wykonana już po stronie klienta Twojego sklepu, a środki dotarły na Twoje konto PayU. Status ten oznacza, że w danym punkcie płatności masz wyłączony autoodbiór wpłat i powinieneś ręcznie zaakceptować wpłatę lub ją odrzucić — anulować, co spowoduje zwrot środków na rachunek nadawcy.

W przypadku braku reakcji z Twojej strony, Transakcje opcji Dropbox 5 dniach nastąpi automatyczny zwrot środków do Klienta, Anulowana: status ten może pojawić się zarówno w wyniku Twojej ingerencji w złożone zamówienie, jak i działań klienta. W pierwszej sytuacji transakcja otrzymuje status anulowana, jeśli nadasz jej go ręcznie, np.

Transakcje opcji Dropbox

W takiej sytuacji w chwili, gdy do wcześniej anulowanego przez Ciebie zamówienia wpłyną środki, transakcja zmieni status na odrzucona z opcjami odbierz i anuluj. Będziesz mógł podjąć decyzję co do dalszego losu wpłaty — tak, jak w przypadku transakcji o statusie oczekuje na odbiór, opisanej powyżej.

  • Falszywy system handlowy UK
  • Strona główna Aktualności Netflix i Dropbox mają problemy z włamaniami?
  • Strategia dywersyfikacji Pepsico 2021 C studium przypadku

Transakcja otrzyma automatyczny status anulowana, np. Jeśli do transakcji, w której metodą płatności jest przelew, nie wpłyną środki w ciągu dziesięciu dni, zostanie ona automatycznie anulowana.

Transakcje opcji Dropbox

W przypadku transakcji kartowych czas oczekiwania na wpłatę wynosi pięć dni. Zwrócona: status ten aktywuje się po anulowaniu transakcji.

Transakcje opcji Dropbox

W praktyce oznacza to, że zlecono zwrot środków na rachunek lub kartę płatniczą klienta. Odrzucona: status ten aktywuje się w sytuacji, w której do wcześniej anulowanej transakcji wpłyną środki. Dla transakcji w tym statusie, po wejściu w szczegóły, będziesz miał możliwość wyboru dwóch opcji: odbierz lub anuluj.

Transakcje opcji Dropbox

Po wybraniu opcji odbierz, transakcja zmieni status na zakończona a środki Transakcje opcji Dropbox się na saldzie Twojego sklepu panelu PayU. Po wybraniu opcji anuluj, transakcja otrzyma nowy status zwrócona, a otrzymane środki wrócą do nadawcy. Więcej rozwiązań.

Transakcje opcji Dropbox